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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/03/2019 |
Data da última atualização: |
11/07/2019 |
Autoria: |
Oliveira, J. A. de. |
Afiliação: |
José Alves de Oliveira. |
Título: |
O mexilhão. |
Ano de publicação: |
1982 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Instituto de Pesquisa e Tecnologia de Pesca do Rio de Janeiro, 1982. |
Páginas: |
22 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
FL 31 |
Thesagro: |
Molusco. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Status |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Café. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Café. |
Data corrente: |
28/11/2017 |
Data da última atualização: |
22/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
IVAMOTO, S. T.; CALEDÓN, J. M.; KITZBERGER, C. S. G.; SCHOLZ, M. B. S.; BOHLMANN, J.; DOMINGUES, D. S.; PEREIRA, L. F. P. |
Afiliação: |
SUZANA T. IVAMOTO, Universidade Estadual de Londrina; JOSÉ M. CALEDÓN, University of British Columbia; CINTIA S. G. KITZBERGER, IAPAR; MARIA B. S. SCHOLZ, IAPAR; JORG BOHLMANN, University of British Columbia; DOUGLAS S. DOMINGUES, UNESP; LUIZ FILIPE PROTASIO PEREIRA, SAPC. |
Título: |
Transcriptome analysis and characterization of genes involved in diterpene biosynthesis in coffea arabica. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz de Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Maringá, PR: SBMP, 2017. |
Páginas: |
p. 105 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Coffee cup quality is influenced by several biochemical components in beans. Among these chemical compounds, the diterpenes cafestol (CAF) and kahweol (KAH) are related to nutraceutical, health and sensorial characteristics of beverage, as well as plant defense mechanisms against herbivory. Despite their importance, studies that depict the genetic and biochemical mechanisms involved in CAF and KAH biosynthesis are still incipient. In this way, we used an integrated analysis of CAF/KAH metabolite accumulation and large-scale transcriptome analyses during coffee fruit development to identify candidate genes related to diterpene biosyntheis in Coffea arabica. |
Palavras-Chave: |
GC-MS; RNA-seq. |
Thesagro: |
Biossíntese; Café; Coffea Arábica; Gene. |
Thesaurus NAL: |
Biosynthesis; Chemical compounds; Diterpenoids; Functional foods; Herbivores; High performance liquid chromatography. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01725nam a2200337 a 4500 001 2080847 005 2017-12-22 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aIVAMOTO, S. T. 245 $aTranscriptome analysis and characterization of genes involved in diterpene biosynthesis in coffea arabica.$h[electronic resource] 260 $aIn: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz de Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Maringá, PR: SBMP$c2017 300 $ap. 105 520 $aCoffee cup quality is influenced by several biochemical components in beans. Among these chemical compounds, the diterpenes cafestol (CAF) and kahweol (KAH) are related to nutraceutical, health and sensorial characteristics of beverage, as well as plant defense mechanisms against herbivory. Despite their importance, studies that depict the genetic and biochemical mechanisms involved in CAF and KAH biosynthesis are still incipient. In this way, we used an integrated analysis of CAF/KAH metabolite accumulation and large-scale transcriptome analyses during coffee fruit development to identify candidate genes related to diterpene biosyntheis in Coffea arabica. 650 $aBiosynthesis 650 $aChemical compounds 650 $aDiterpenoids 650 $aFunctional foods 650 $aHerbivores 650 $aHigh performance liquid chromatography 650 $aBiossíntese 650 $aCafé 650 $aCoffea Arábica 650 $aGene 653 $aGC-MS 653 $aRNA-seq 700 1 $aCALEDÓN, J. M. 700 1 $aKITZBERGER, C. S. G. 700 1 $aSCHOLZ, M. B. S. 700 1 $aBOHLMANN, J. 700 1 $aDOMINGUES, D. S. 700 1 $aPEREIRA, L. F. P.
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Embrapa Café (CNPCa) |
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